Radoičić nije saslušan po zahtevu Prištine

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Radoičić nije saslušan po zahtevu Prištine"

Beograd -- Milan Radoičić je saslušan po odobrenju Tužilaštva za organizovani kriminal, a ne po zamolnici Prištine, izjavila ministarka pravde Nela Kuburović.

Prema njenim rečima, Radoičić je salušan kako bi se otklonila svaka sumnja i tvrdnja Albanaca na KiM da Srbija ima bilo kakve veze sa ubistvom Olivera Ivanovića. Ministarka je navela da istragu o tom ubistvu vode i srpski organi, te da Priština nije ni uputila zamolnicu.

"Verujem da bi bili mnogo bolji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezultati te istrage da je Priština od početka prihvatila zahtev Beograda da se zajednički sprovodi istraga", kazala je Kuburovićeva u izjavi novinarima u Beogradu i dodala da je skrivanje informacija jedan od razloga što se kasni i što nema adekvatnih odgovora ko je učinilac, a ko nalogodavac Ivanovićevog ubistva.

Priština nije dostavila nijedan dokaz da Radoičić ima bilo kakve veze sa ubistvom, naglasila je Kuburovićeva.

Smatra da Priština neće ni dostaviti nijedan dokaz, jer veruje da takvim podacima i ne raspolažu. "Ovo je bilo samo zastrašivanje i prenošenje straha na Srbe koji žive na severu KiM", istakla je Kuburovićeva.

Podsetila je da Tužilaštvo za organizovani kriminal postupa po svim zamolnicama koje dodju iz Prištine, kao i da ih je do sada bilo osam i da je odgovoreno na sve zahteve.

Kada je reč o odgovoru sa prištinske strane, takve saradnje nema, kaže Kuburović i dodaje da su bile tri zamolnice upućene, a odgovoreno je samo na jednu.

Upitana da prokomentariše zahtev gradonačelnika južne Kosovske Mitrovice da se ukine odluka o podeli Mitrovice na dve opštine, Kuburovićeva je navela da ne želi taj zahtev da komentariše, te da Priština treba da ispunjava svoje obaveze koje se tiču i medjunarodnih sporazuma koje je potpisala i Briselskog sporazuma.

"Mislim da treba i EU i nadležni da reaguju kako bi se ispunili sporazumi koji su već pre nekoliko godina potpisani, a da ne ulazimo u neke nove zahteve", zaključila je Kuburovićeva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.