Rado ubijate decu; Skandal na Bi-Bi-Siju: Voditeljka se obrušila na bivšeg premijera VIDEO

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 18:55

"Rado ubijate decu"; Skandal na Bi-Bi-Siju: Voditeljka se obrušila na bivšeg premijera VIDEO

Bi-Bi-Si se izvinio javnosti nakon što je jedna od njegovih voditeljki rekla da "izraelske snage rado ubijaju decu".

Ona je to izjavila tokom intervjua sa bivšim premijerom te zemlje.

Anjana Gadgil je ovo komentarisala u emisiji uživo, razgovarajući sa Naftalijem Benetom o vojnoj operaciji Dženin.

"Izraelska vojska ovo naziva vojnom operacijom, ali sada znamo da je to ubijanje mladih ljudi. Četiri od njih su bili mlađi od 18 godina. Da li je to zaista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ono što je vojska nameravala da uradi? Ubijanje ljudi od 16 do 18 godina", rekla je ona u intervjuu u utorak uveče.

Benet joj je odgovorio:

"Upravo suprotno. U stvari, svih 11 mrtvih tamo su militanti. Činjenica da ima tako mladih terorista koji biraju da uzmu oružje je njihova odgovornost." Benet je dodao da su mnogi od onih koji su odgovorni za terorističke napade u kojima je prošle godine ubijeno desetine Izraelaca ili došli iz Dženina ili su tamo bili obučeni.

"Dženin je postao centar terora. Svi ubijeni Palestinci su u ovom slučaju bili teroristi", rekao je Benet.

"Teroristi, ali deca. Izraelske snage rado ubijaju decu", rekla je Gadgil.

Benet je tada, vidno ljut, rekao:

"Neverovatno je da to govorite zato što nas oni, teroristi, ubijaju."

Kada ju je upitao kako bi definisala naoružanog 17-godišnjaak koji puca na njenu porodicu, ona je odgovorila da su Ujedinjene nacije militante definisale kao decu.

Nakon što je Benet ponovio pitanje, voditeljka mu je rekla da ne razgovara o tome i opisao izraelsku vojnu operaciju u Dženinu kao ciljani napad.

Bi-Bi-Si je nakon tog razgovora dobio nekoliko pritužbi.

"Iznete žalbe odnose se na konkretna pitanja u intervjuu o smrti mladih u izbegličkom kampu Dženin. Ujedinjene nacije su pokrenule pitanje uticaja te operacije u Dženinu na decu i mlade. Iako je ovo bila legitimna tema za ispitivanje u intervjuu, izvinjavamo se što jezik korišćen tom prilikom nije bio dobro formulisan i neprikladan", rekao je portparol Bi-Bi-Sija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.