Radno vreme za praznike u Beogradu

Izvor: B92, 29.Apr.2021, 16:46

Radno vreme za praznike u Beogradu

Na Veliki petak, u subotu i ponedeljak, prodavnice, supermarketi i pijace radiće uglavnom po uobičajenom radnom vremenu, dok je nedelja, kada se obeležava Vaskrs, neradan za sve objekte.

Tokom praznika neprekidno će raditi samo dežurne apoteke, pošte i benzinske pumpe na glavnim putevima.

Parkiranje u prestonici počev od petka, pa zaključno sa utorkom je besplatno. Duže će se čekati samo na javni gradski prevoz, koji će tri dana saobraćati po nedeljnom redu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vožnje.

PRODAVNICE I TRŽNI CENTRI

Kupovina namirnica u maloprodajnim objektima i trgovniskim lancima u petak će biti moguća samo do 18 časova, dok će neradan dan biti samo u nedelju. Za 1. maj kao i u ponedeljak i utorak kupovina će biti moguća kao i svakog dana do 22 časa. Ukoliko neko planira da u petak poseti neki od tržnih centara, to će moći da uradi do 18 časova. U subotu će raditi prestoničkih tržnih centara biti do 22 sata, dok će u nedelju biti zatvoreni za sve posetioce.

Zeleniš na tezgama Beograđanima će u petak, subotu, ponedeljak i utorak biti na raspolaganju od 6 do 19 časova. Pijace "Banovo brdo", "Zemun", "Bele vode" i "Dušanovac" radiće i u nedelju na Uskrs skraćeno od 6 do 13 časova. Popularni Buvljak biće zatvoren samo u nedelju i ponedeljak, dok će parking na pijaci "Zemun", na Uskrs raditi od 00 do 24 časa, dok će parking na pijaci "Dušanovac", raditi od 07 do 19 časova.

Ukupno pet apoteka "Beograd" će, od petka do utorka, primati kupce 24 sata. One u centru prestonice, u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru Maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i Lazarevačka u Dr Đorđa Kovačevića 27. Skraćeno radno vreme od 8 do 18 časova imaće apoteke "Palilula" u Knez Danilovoj, "Braće Kovač" u Krivolačkoj, "Miroslava Trajkovića" u Požeškoj i "Đuro Đaković" u Majke Kujundžića na Zvezdari.

Gradski i međugradski prevoz će od petka do utorka saobraćati po izmenjenom redu vožnje. Nedeljni raspored po kojem saobraćaju autobusi biće na snazi u petak, subotu i nedelju, dok će subotnji red vožnje će važiti za ponedeljak i utorak. Na minibus ekspres linijama u petak i u utorak biće primenjeni redovi vožnje za radni dan, a od 1. do 3. maja prevoz na minibus ekspres linijama se neće saobraćati. Radnici "Parking servis" neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima prestonice od petka do utorka. Javne garaže funkcionisaće uobičajeno, kao i Služba za prenos vozila. Taksisti će u pomenutom vremenskom periodu putnike prevoziti po višoj tarifi.

Pošta u Takovskoj radiće tokom predstojećih praznika svakog dana od 7 do 19 časova. Skraćeno radno vreme do 15 časova imaće ekspozitura u Savskoj 2. U petak i subotu do 19 časova biće dežurne pošte u TC "Stadion", "Big fešn", "Imo autletu" i "Novom Merkatoru". Sve poslovnice koje rade u okviru tržnih centara biće zatvorene u nedelju, dok će 1. i 2. maja raditi do 19 časova. Najviše će tokom praznika pauzirati radnici banaka, pa će sve ekspoziture biti zatvorene od 30. aprila do 5. maja. Benzinske pumpe na opštinskim i državnim putevima prvog i drugog reda radiće bez prekida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radno vreme prodavnica za praznike – samo za Uskrs neradan dan

Izvor: RTS, 29.Apr.2021

Većina prodavnica u Srbiji radiće u subotu 1. maja, dok će Uskrs, 2. maj za većinu biti neradan dan. . Prodavnice lanca "Lidl" radiće skraćeno, do 18 sati u petak, 30. aprila, u subotu i nedelju, 1. i 2. maja, neće raditi, dok će 3. maja raditi po redovnom radnom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.