Izvor: Nezavisne Novine, 07.Avg.2016, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnike opljačkali, vlasnika upucali

JABLANICA - Policija traga za dvojicom naoružanih razbojnika koji su u noći između subote i nedjelje opljačkali benzinsku pumpu "Delta Oil" u Jablanici i u nogu ranili Tahira Balića, vlasnika pumpe, koji se tu zatekao u momentu pljačke.

Oni su u subotu, desetak minuta prije ponoći, maskirani i naoružani puškom i pištoljem, upali na pumpu tražeći novac. Oteli su oko 500 maraka, a tom prilikom su Baliću, koji je na pumpi bio zajedno s radnicima, pucali u noge.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Metak mu je prostrijelio jednu i okrznuo drugu nogu, a prema posljednjim informacijama, povrede koje je zadobio nisu opasne po život.

Razbojnici su bježeći sa lica mjesta napali Jasminu Kavazović, koja je u tom momentu na pumpi točila gorivo, i od nje oteli automobil hjundaji tuson.

Njime su se, kako se osnovano sumnja, dovezli do pumpe "BC Oil" u Međugorju, koju su, takođe uz prijetnju oružjem, opljačkali nešto oko dva sata iza ponoći. I tu su pucali iz oružja, ali na sreću nikoga nisu povrijedili.

Auto je kasnije pronađen napušten u južnom dijelu Mostara, dok se njima dvojici izgubio svaki trag.

U MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdili su da su se desile pljačke pumpi i ranjavanje Balića, ali nisu mogli da daju druge detalje.

Sve bi, kako su poručili, trebalo da bude jasnije nakon vještačenja vozila kojim su bježali razbojnici.

Na vještačenje će, kako saznajemo, i snimci sa nadzornih kamera pumpe, a na kojima je zabilježen momenat razbojništva.

Balićeva kćerka Majda kazala je da su njen otac i Kavazovićeva doživjeli veliki šok i da se sve odigralo veoma brzo.

On je, kako je rekla, s radnicima bio u kancelariji pumpe te da su razbojnici zapucali čim je izašao.

Inače, benzinska pumpa "Delta Oil" u Jablanici bila je meta razbojnika i prije dvije godine. Prema riječima Balićeve kćerke, ta pljačka počinjena je na isti način kao i ova u subotu, a počinioci nikada nisu uhvaćeni.

U subotu oko 23 časa, u Alipašinoj ulici u opštini Centar u Sarajevu, dvije nepoznate osobe su uz prijetnju pištoljem i uz upotrebu sile izvršile razbojništvo nad H.I. iz Vogošće, kojem su oteli za sada neutvrđenu sumu novca. O cijelom slučaju je upoznat nadležni tužilac, a policija traga za napadačima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.