Radnik ustanove socijalne zaštite polno uznemiravao studentkinje?

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 16:08

Radnik ustanove socijalne zaštite polno uznemiravao studentkinje?

N.S. je priveden danas po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, zbog sumnje da je tokom prakse polno uznemiravao studentkinje M. P. i B. N.

Nakon saslušanja osumnjičenog, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudiji za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu da se prema osumnjičenom u odnosu na oštećene izrekne mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja kako ne bi ometao postupak uticajem na oštećene.

Oštećene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su prijavile osumnjičenog putem zvaničnog mejla Službe za podršku žrtvama i svedocima krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, nakon čega su dale svoje izjave u svojstvu građana u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu, koje je pokrenulo postupak i saslušalo osumnjičenog.

Tužilaštvo još jednom ukazuje da je izuzetno važno prijavljivanje svih krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja i da žrtve to mogu učiniti i na ovaj način – obraćanjem Službi za podršku žrtvama i svedocima krivičnih dela rodno zasnovanog nasilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.