Radnik štamparije izazvao pometnju u Belgiji

Izvor: Mondo, 11.Jan.2015, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik štamparije izazvao pometnju u Belgiji

Sedište lista Suar u Briselu evakuisano je danas posle pretnji bombom anonimnog "ekstremnog levičara".

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

 On je protestovao zbog načina izveštavanja o napadu na francuski list Šarli ebdo, saopštila je redakcija belgijskog lista.

Taj list primio je danas popodne pretnju nepoznate osobe koja je u ime "ekstremne levice" protestovala zbog izveštavanja o napadu na francuski list poručujući Suaru da će u njegovoj redakciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "puknuti".

Kao i drugi belgijski listovi, Suar je dan posle napada na sedište Šarli ebdoa, objavio karikature Muhameda koje su prethodno štampane u francuskom listu.

Redakcija i svi prisutni u zgradi odmah su evakuisani, a policija je blokirala tu oblast, dodao je Suar.

Policija je potom evakuisala svo osoblje dnevnika iz prostorija u centru Brisela, a jedna osoba je uhapšena pod sumnjom da je pretila novinarima.

Ispostavilo se da je reč o Tijeri Karejnu, 53-godišnjem štamparskom radniku i ekstremnom levičaru koji je i ranije bio hapšen zbog sličnih telefonskih pretnji.

Pretnja bombom upućena je u taj list u trenutku kada je u Briselu oko 20.000 ljudi učestvovalo u "građanskom skupu protiv mržnje i za slobodu izražavanja" u znak podrške žrtvama napada u Parizu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.