Radnik poginuo na Zelenom vencu

Izvor: B92, 03.Maj.2012, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik poginuo na Zelenom vencu

Beograd -- Radnik Dragan J. (35) poginuo je prilikom pada sa zgrade na čijem je renoviranju radio u Maršala Birjuzova 2-4 na Zelenom vencu.

Hitna pomoć je konstatovala smrt te osobe koja je preminula na licu mesta.

Nesreća se dogodila nešto pre devet časova, naočigled velikog broja prolaznika, uličnih prodavaca i radnika u okolnim radnjama.

Kako saznaje B92, on je bio angažovan kao fizički radnik prilikom renoviranja poslovnog prostora na poslednjem spratu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tržnog centra u Sremskoj ulici . Dragan J, radnik iz okoline Barajeva, radio je na izbacivanju šuta iz poslovnog prostora. Prilikom pada imao je alat u rukama.

"Kolega mi je ušao u radnju i pitao jesi video da je nešto palo. Kad smo pogledali kroz prozor videli smo dole radnika koji leži u lokvi krvi . Katastrofa . Posle su došli policija i Hitna pomoć, šta da konstatuju, čovek mrtav", kaže jedan očevidac.

U trenutku pada čovek je bio sam u poslovnom prostoru , pa se ne zna kako je pao. Po dolasku Hitne pomoći nije davao znakove života a u ruci je držao alat .

Kako su nam ispričali radnici koji su radili sa njim oni nisu angažovani preko firme već kao fizički radnici.

Policija je obavila uviđaj, a inspekcija rada treba da utvrdi na koji način su angažovani radnici i da li su bile ispoštovane sve bezbednosne procedure.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.