Radnik „Glutina“ se zapalio!

Izvor: S media, 16.Mar.2012, 01:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik „Glutina“ se zapalio!

Mile Čavić (49), jedan od radnika „Veterinarske ustanove Glutin“, koji protestuju zbog neisplaćenih zarada, ispunio je strašno obećanje i zapalio se u četvrtak tačno u 10 i 30 ispred zgrade Vlade.

Do tragedije nije došlo samo zahvaljujući brzoj reakciji njegovih kolega koje su mu otele preostali benzin i strgle jaknu koja se već pretvorila u buktinju. Niko od njih ne zna šta se dešava s radnikom Milošem Kovačevićem koji je takođe najavio samoubistvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << jer je isključio mobilni telefon.

Radnik najavio samospaljivanje ispred Vlade

Sombor: Radnik preti da će se zapaliti

Gradski čelnici razgovarali s radnicima "Želvoza"

- Ne date mi da se zapalim, ali ne možete me sprečiti da se bacim s mosta - vikao je Čavić otimajući se iz stiska trojice kolega koje su pokušavali da ga obuzdaju. - Ja se kući ne vraćam, nemam čemu da se vratim. Jutros sam uzajmio za hleb, više ne mogu tako da živim.

Čaviće je kao vozač radio 31 godinu u najvećem srpskom preduzeću koje se bavilo sakupljanjem i uništavanjem životinjskog otpada iz klanica. Živi s nepokretnom majkom od 74 godine, u kućerku koji je sazidao na kredit koji sad nema čime da otplaćuje. Kad se posle pokušaja samospaljivanja pojavila policijska patrola i zatražila mu dokumente, u ruke im je uz ličnu kartu gurnuo i hrpu računa.

- Isključuju mi struju, vodu, telefon - očajno je ponavljao Čavić. - Majka mi je bolesna, a nemam čime ni hitnu pomoć da pozovem. Ljudi, saterali su me u ćošak, nemam više kud... Zašto niko neće da nas primi i sasluša.

Ekipa hitne pomoći, koja je stigla, ukazala je prvu pomoć Čaviću na licu mesta, jer je on odbio da pođe u Urgentni centar. Pristao je da uzme sedativ, a posle izvesnog vremena u pratnji kolege policajskim vozilom odveden je istražnom sudiji.

Oko dva popodne ispred zgrade Vlade se ponovo pojavio Čavić.

- Psihijatar me je pitao zašto sam pokušao da se ubijem. Pokazao sam mu račune i pitao ga kakav izbor uopšte imam. Dali su mi neke injekcije i pustili me, jer sam im obećao da ću sačekati još 48 sati da prime našu delegaciju. Ako nas niko ni do tada ne primi, ubiću se.

(Novosti)

Foto: Novosti

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.