Radnici u Lapovu dobijaju novac?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2009, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici u Lapovu dobijaju novac?

Radnici građevinske firme "1.maj" iz Lapova, koji osmi dan drže u blokadi prugu Beograd-Niš, tražeći isplatu minimalnih plata za 11 meseci ove godine i povezivanje radnog staža, imaju saznanja da bi njihovi zahtevi mogli biti vrlo brzo ispunjeni, izjavio je Tanjugu predsednik Samostalnog sindikata Novica Marković.

"Do nas su stigle informacije da je poslodavac obezbedio potreban novac", rekao je Marković i dodao da "imaju i najavu da će radnike u toku dana posetiti predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja koji će im predočiti predlog poslodavca za ispunjenje radničkih zahteva".

Ponavljajući da će radnici prekinuti blokadu pruge tek kad im se uplati svih 11 minimalnih plata za ovu godinu, Marković je rekao da je za neto plate, doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje i poreze potrebno oko 80 miliona dinara.

Direktor privatizovane građevinske firme "1. maj" Velimir Radenović je izjavio u nedelju Tanjugu da je "realno da se do dogovora sa radnicima mora doći što pre".

Naglasivši da se "u toj firmi intenzivno radi na pronalaženju rešenja" koje će, kako tvrdi, veoma brzo biti ponuđeno radnicima i predočeno javnosti, Radenović nije želeo da govori o detaljima te ponude za koju je rekao da je u pripremi.

Građevinsko-industrijski kombinat "1. maj" je prodat pre tri godine za 82 miliona dinara, a kupila ga je novosadska firma "Autovojvodina". U svom posedu "1. maj" ima upravnu zgradu, betonjerku i oko 20 hektara zemljišta duž autoputa Beograd-Niš.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.