Radnici robnih kuća Beograd ispred Skupštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici robnih kuća Beograd ispred Skupštine

BEOGRAD - Bivši radnici Robnih kuća "Beograd" ponovo su se danas okupili ispred Skupštine Srbije zahtevajući da ih primi neko od predstavnika republičkog parlamenta.

Nekoliko stotina radnika Robnih kuća zaustavilo je saobraćaj u Ulici kralja Milana, a deo demonstranata i dalje je ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici.

I do trideset neisplaćenih plata

Predsednik protestnog odbora Radivoje Arsenić kazao je novinarima da se delegacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tog odbora nalazi u republičkom parlamentu gde čekaju da im se omogući sastanak sa nekim od članova Odbora za privatizaciju.

Bivši radnici RK Beograd, koji zahtevaju isplatu zaostalih zarada, protest su počeli jutros okupljanjem ispred republičkog parlamenta, a zatim su se uputili ka Vladi Srbije.

Pored zahteva o isplati od 6,5 do 30 neisplaćenih dohodaka, radnici traže i isplatu izvršnih sudskih presuda, uz kamatu, izražavajući nezadovoljstvo što je Trgovinski sud odbio zahtev da se iz stečajne mase te kompanije isplate zaostale zarade i otpremnine.

Protestna okupljanja su počela krajem oktobra prošle godine.

Čekanje na završetak spora

Najstariji i nekada najveći srpski trgovinski lanac, u čijem sklopu su maloprodajni objekti ukupne površine oko 239 hiljada kvadratnih metara, prodat je na javnom nadmetanju za 360 miliona evra kompaniji "Verano motors" u vlasništvu Radomira Živanića.

Radnicima koji su ostvarili radni staž u RK početkom prošle godine isplaćena je otpremnina, a ostalo je da se isplate još zaostale zarade, ali to nije bilo moguće da se uradi dok se ne okonča spor pred Trgovinskim sudom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.