Izvor: Blic, 15.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici pivare tuže Agenciju

Radnici pivare tuže Agenciju

JAGODINA - Radnici i akcionari 'Jagodinske pivare' najavlili su tužbu protiv Agencije za privatizaciju, smatrajući da Agencija kao razlog za poništenje kupoprodajnog ugovora sa 'Pan birom' - 'Infondom' nije uzela u obzior dug zavisnih preduzeća kupaca koji iznosi oko 5.500.000 dinara - kaže predsednik Štrajkačkog odbora pivare Saša Radosavljević.

Po njegovim rečima, umesto poništenja kupoprodajnog ugovora, zavisnim preduzećima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dat rok od mesec dana da izmire dug.

- To su dovoljne činjenice da se ugovor poništi. Zavisna preduzeća konzorcijuma kupaca duguju nam još 2.500.000 dinara, što agencija nije konstatovala - istakao je Radosavljević.

Viši trgovinski sud u Beogradu pozitivno je odgovorio na žalbu radnika i akcionara 'Jagodinske pivare' i vratio sudu u Kragujevcu tužbu za poništenje odluka Skupštine akcionara, koja je održana oktobra prošle godine, naveo je Radosavljević i dodao da pre okončnja tog sudskog procesa radnici i akcionari neće pustiti u krug preduzeća nove vlasnike.

- Pozvani smo u četvrtak u Beograd da predstavnici ministarstva objasne radnicima i akcionarima ko je vlasnik i kako mora da se ponašaju. Očekujem da tada bude sve razjašnjeno i da u petak uđemo u preduzeće, kako i glase sudske presude - objašnjava direktor 'Jagodinske pivare' Zorica Jerotijević. I. I.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.