Radnici blokirali put Niš-Priština

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2010, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici blokirali put Niš-Priština

Radnici preduzeća "Kopaonik" i "7. juli" iz Kuršumlije blokirali su danas magistralni put Niš-Priština jer Vlada Srbije nije ispunila njihove zahteve, javila je Televizija B92. Put je blokiralo oko 1.000 radnika te dve fabrike, koji najavljuju da će magistralu blokirati do ispunjenja zahteva.

Radnici traže povezivanje radnog staža, isplatu zaostalih plata i pokretanje proizvodnje u pojedinim pogonima fabrike "Kopaonik"

Oni su se najpre okupili u krugu preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "Kopaonik", a zatim

Modna konfekcija "7. juli" i drvni kombinat "Kopaonik" privatizovane su pre šest godina, a nekoliko hiljada radnika je ostalo bez posla.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, na sastanku sa predstavnicima preduzeća "Kopaonik" predstavnici tog ministarstva saslušali su zahteve radnika, ali im nisu davali nikakva obećanja.

Ministarstvo ekonomije navodi da je svim zaposlenima preduzeća "Kopaonik" uplatilo doprinose za zdravstveno osiguranje za prošlu godinu i da i dalje ulaže napore na pronalaženju investitora za pokretanje proizvodnje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.