Radnici basena Kostolac prekinuli blokadu puteva

Izvor: Studio B, 27.Mar.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici basena Kostolac prekinuli blokadu puteva

Nakon četiri sata razgovora ministra energetike Aleksandra Antića sa radnicima rudarskog basena "Kostolac" završeni su bez konkretnog dogovora.

 Predstavnik sindikata "Autotransporta" Borislav Nikolić kaže da je je okončana blokada puteva, koja je trajala četiri dana.Razgovori resornog ministra sa rukovodstvom i radnicima će biti nastavljeni, a Antić kaže da optimista u pronalaženja rešenja.

"Ima nekoliko pitanja koja su otvorena, među njima dodatni zatevi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << preduzeća "Kostolac usluge", koje ne možemo da prihvatimo, kao i dinamika završetka protesta i vraćanje u proizvodni ciklus.

Od sindikalaca ministar traži da prekinu proteste odmah i vrate se u proces proizvodnje.

"Mislim da smo sve bliže dogovoru, pokušavam s ljudima kroz razgovore i otklanjanje nedoumica i poverenje otvorena pitanja rešim. Ne želim da prejudiciram, jer su sad u fazi donošenja odluke, ali ja sam optimista", rekao je Antić.

Upitan da li je moguć povratak četiri firme u protestu u EPS, Antić je rekao da je to "ozbiljno ekonomso pitanje" koje zahteva ozbiljnu analizu.

Od ponedeljka će, kaže, početi da radi radna grupa koja će za tri kompanije uraditi dodatnu analizu.

"To ne može da se rešava paušalno, to je ozbiljno pitanje od kojeg zavisi budućnost EPS-a", rekao je Antić za TV B92.

Sindikalac Nikolić je za Tanjug nakon razgovora s ministrom rekao da su radnici oko 16 sati deblokirali puteve.

On je ispred zgrade Autotransporta, gde se okupio i veliki broj radnika, rekao da je kada je reč o tom preduzeću, "Primu" i "Georadu" predloženo da budu skinuti sa spiska Agencije za privatizaciju.

U ponedeljak će, kazao je, biti formirana radna grupa kojom će rukovoditi ministar Antić, predstavnici sindikata i direktori, a njen zadatak je da se još jednom pregleda dokumentacija o opravdanosti pripajanja tih preduzeća EPS-u.

Što se tiče preduzeća Kostolac usluge, Nikolić kaže da je predloženo rešenje da se zamrzne postupak privatizacije do 31.decembra i da je na saastanku rečeno da skidanje sa spiska Agnecije i zamrzavanje ustvari znače isto.

"Videćemo da li je isto, rekao je on i izrazio nadu da će se doći do rešenja koje će, kako je rekao, zadovoljiti radnike iz sve četiri firme.

Radnici preduzeća "Autotransport", "Kostolac usluge", "Prim" i "Georad" zahtevaju da se vrate u okvire matičnog preduzeća "TE-KO Kostolac".Ta preduzeća su izdvojena iz osnovne delatnosti EPS-a u perodu od 2003. do 2005. godine.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.