Radnici Vodovoda od januara na teren sa ručnim računarima za čitanje vodomera

Izvor: Blic, 24.Dec.2010, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Vodovoda" od januara na teren sa ručnim računarima za čitanje vodomera

JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” počinje sa korišćenjem novih ručnih računara za čitanje vodomera, pomoću kojih će se potrošnja vode očitavati na jednostavan, pouzdan i efikasan način, kažu u tom preduzeću.

Od januara, radnici takozvani čitači "Beogradskog vodovoda”, umesto čitačke knjige i olovke, na terenu će koristiti najmodernije ručne računare marke "Pidion”. Ovaj savremeni alat pomoći će čitačima da ubrzaju posao.

Osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << očitavanja potrošnje, ručni terminal "Pidion” služi za fotografisanje stana, ali i eventualnog kvara. U njega se unose sve primedbe, kao što je i evidentiranje vodomera koji nije bio registrovan. Svi podaci idu direktno u bazu.

- Uvođenjem ručnih kompjutera za merenje potrošnje vode znatno će se unaprediti očitavanje i nastaviti trend smanjenja eventualnih reklamacija korisnika - kažu u "Beogradskom vodovodu”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.