Radnici Trudbenik gradnje za poništavanje privatizacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2009, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Trudbenik gradnje" za poništavanje privatizacije

BEOGRAD - Oko 100 radnika preduzeća "Trudbenik gradnja", koje je kupila kompanija Montera, počelo je danas oko 11 časova protest u Beogradu ispred zgrade Ministarstva ekonomije, zahtevajući raskid kupoprodajnog ugovora.

Član Štrajkačkog odbora Dobrivoje Gavrilović rekao je novinarima da se raskid traži jer novi vlasnik ne poštuje obavezu kontinuiteta proizvodnje u osnovnoj delatnosti, kao ni kolektivni ugovor, a radnici se otpuštaju nezakonito.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njegovim rečima, čitava imovina Trudbenik gradnje je pod hipotekom, a radnici još ne znaju da li je u celosti isplaćen iznos od sedam miliona evra, za koliko je u martu prošle godine Montera kupila Trudbenik gradnju, kao deo KMG Trudbenika.

Član Štrajkačkog odbora Miroslav Vučković rekao je da problem predstavlja i to što novi vlasnik traži, kako je naveo, nezakonito iseljenje oko 200 radnika iz stanova, odnosno soba, koje se nalaze na dve lokacije u Beogradu.

Vučković je objasnio da se radi o samačkom hotelu na Novom Beogradu i četiri zgrade na Zvezdari koje su radnici Trudbenika zidali za svoje potrebe pre 40 godina.

Radnici Trudbenik gradnje, koji su u štrajku od 24. avgusta ove godine, očekuju da ih primi ministar ekonomije Mlađan Dinkić ili državni sekretar Nebojša Ćirić.

Protest obezbeđuje policija, a saobraćaj u Bulevaru kralja Aleksandra se odvija nesmetano.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Štrajk radnika "Trudbenik gradnje"

Izvor: S media, 21.Sep.2009

Oko 100 radnika preduzeća Trudbenik gradnja, koje je kupila kompanija Montera, počelo je oko 11 časova protest u Beogradu isped zgrade Ministarstva ekonomije, zahtevajući raskid kupoprodajnog ugovora. ..Član Štrajkačkog odbora Dobrivoje Gavrilović rekao je novinarima da se raskid traži jer...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.