Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2016, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici “Remontaže” traže procesuiranje kriminala u firmi

TUZLA - Radnici tuzlanske "Remontmontaže" u stečaju u petak su se okupili pred zgradom firme tražeći od Uprave da riješi njihov status.

Naime, ova firma je u stečaju, imovina joj je rasprodata, a radnici nisu naplatili svoja potraživanja.

Dvadesetak radnika traži povezivanje osam godina radnog staža i penzionisanje 27 radnika koji imaju uslove za penziju, ali i rješavanje radno-pravnog statusa 150 radnika koji se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Tuzlanskog kantona. Jedan od zahtjeva je i da Tužilaštvo Tuzlanskog kantona procesuira višemilionski kriminal u toj firmi i bivše direktore, koji su, kako kažu radnici, uništili ovu metaloprerađivačku firmu. Zemljište gdje se firma nalazi je prodato i na njemu je već počela gradnja, a radnici novac od prodaje nisu ni vidjeli.

"Evo vidite šta se radi, ovo je navodno prodato. Poreska je uzela novac. Međutim, ovi radnici samo žele povezivanje radnog staža. Linearno povezivanje radnog staža od 2008. godine pa naovamo", rekao je Goran Filipović, radnik "Remontmontaže".

Mešan Vildić, predsjednik Sindikata metalaca TK, rekao je da je ovo klasičan primjer rušenja privrede. Istakao je da je ovo preduzeće učestvovalo u izgradnji svih važnih elektroenergetskih projekata u bivšoj Jugoslaviji i da je prije rata brojalo više od 1.200 zaposlenih, ali da danas ima samo jednog radnika, direktora. Radnici su u petak pozvali vlasti na svim nivoima da im pomognu da se njihova agonija riješi, a pozvali su i Tužilaštvo da procesuira odgovorne za kriminal u ovoj firmi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.