Radnici Radija Gračanica i dalje štrakuju glađu

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2010, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Radija Gračanica i dalje štrakuju glađu

Oko 30 radnika Radio Gračanice treći dan štrajkuju glađu zahtevajući rešavanja njihovog statusa i celokupne Radiotelevizije Prištine, a stanje pojedinih štrajkača zahteva lekarsku intervenciju ili bolnički tretman, rekli su u hitnoj pomoći.

Zaposleni Radio Gračanice traže od Vlade Srbije i rukovodstva Radiotelevizije Srbije da im obezbede primanja, kao i u prethodnih 11 godina.

"Naš zahtev je da se odmah i bez odlaganja radnicima isplate sve nezakonito ukinute >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << plate. Zahtevamo da nam se kaže zašto je donošenjem nezakonitog akta, od strane našeg poslodavca Aleksandra Tijanića, RTV Priština postala institucija koja se gasi na Kosovu i Metohiji", kazao je rukovodilac Radio Gračanice Dejan Jevtić.

Jevtić je rekao da štrajkači traže od Vlade Srbije i RTS da nađu rešenje za status zaposlenih u Radio Gračanici i celokupne Radiotelevizije Prištine, ocenivši da je problem koji je nastao u rukovodstvu RTS-a a ne u Vladi Srbije.

''Ukoliko narednih dana ne reše problem, onda ćemo nastaviti štrajk glađu, a ako sve potraje, onda ćemo da se okupimo ispred zgrade Vlade Srbije i RTS-a'', rekao je Jevtić.

Lekar hitne pomoći Dejan Milanović kazao je da je stanje štrajkača svakim danom sve teže, da je kod njih pomerećen rad srca i organa za varenje.

"S obzirom na najavu daljeg štrajka glađu, očekujemo pogoršavanje njihovog zdravstvenog stanja", rekao je Milanović i dodao da je posebno loše stanje dve osobe koje imaju visok krvni pritisak i dva puta dnevno primaju injekcije.

Štrajkače glađu redovno obilaze ekipe hitne pomoći i daju potrebne lekove i terapije.

Pored zaposlenih u Radio Gračanici, u štrajku su i zaposleni u RTV Most u Zvečanu. Svi oni su nekada bili radnici RTV Priština.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Treći dan štrajka glađu zaposlenih u Radio Gračanici

Izvor: Blic, 24.Maj.2010

Oko 30 radnika Radio Gračanice treći dan štrajkuju glađu zahtevajući rešavanja njihovog statusa i celokupne Radiotelevizije Prištine, a stanje pojedinih štrajkača zahteva lekarsku intervenciju ili bolnički tretman, rekli su u hitnoj pomoći...Zaposleni Radio Gračanice traže od Vlade Srbije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.