Radnici Pošte održali protestnu šetnju u centru Beograda

Izvor: N1 televizija, 12.Nov.2017, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Pošte održali protestnu šetnju u centru Beograda

Zaposleni u Pošti Srbije održali su protestnu šetnju u centru Beograda zbog lošeg materijalnog položaja. Okupili su se oko podneva ispred ispred Glavne pošte u Takovskoj ulici odakle su prošetali do zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj.

Dva reprezentativna sindikata, pod parolom "Vratite nam oteto", protestovala su jer su nezadovoljni zaradama i odnosom nadležnih prema radnicima.

Za N1 kažu da su im plate loše, da nemaju osnovne uslove za rad, kao i da su nezadovoljni >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zbog toga što su javna preduzeća izuzeta od povećanja plata.

Pored povećanja plata, traže i isplatu dela zarada iz dobiti Pošte i poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja.

Protestu su se pridruili sindikati Jata, Poštanske štedionice, Železnica Srbije i Telekoma.

Podsećamo da su iz Vlade u petak saopštili da su predstavnici reprezentativnih sindikata Pošte Srbije i premijerka Ana Brnabić razgovarali i postigli dogovor o isplati zarade iz dobiti preduzeća. Međutim, sindikati za N1 kažu da uprkos tome protestuju jer im nisu ispunjeni i ostali zahtevi.

Radnici kažu i da zameraju Vladi što sa njima stupa u pregovore tek kad se odluče za protest.

Protest je pratila Jelena Mirković:

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vratite nam oteto": Protestovali radnici Pošte FOTO

Izvor: B92, 12.Nov.2017

Beograd -- Radnici Pošta Srbije su sa održanog protesta u centru Beograda najavili da neće odustati od zahteva za poboljšanjem materijalnog i socijalnog položaja...Najavljeno je i da će sve buduće aktivnosti zavisiti od nastavka pregovora sa Vladom Srbije kao i da će od sutra početi prikupljanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.