Radnici Mercedesa ne žele Šumahera

Izvor: Vesti-online.com, 25.Dec.2009, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Mercedesa ne žele Šumahera

Predsednik sindikata Mercedesa Uve Verner izjavio da se radnici nemačkog proizvođača automobila protive potpisivanju ugovora sa Mihaelom Šumaerom, prenose nemački mediji.

Sindikat nemačkog proizvođača automobila tvrdi da se Mercedes u vreme velike krize razbacuje novcem i na taj način ugrožava radna mesta zaposlenih u ovoj kompaniji.

"Potpisivanje ugovor sa Šumaherom ne može da naiđe na razumevanje ljudi, koji su ostali bez posla, ili onih kojima je radno >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mesto i dalje ugroženo. I naše sindikalne kolege u drugim organizacijama smatraju da je takav luksuz sasvim neprimeren u ovim teškim vremenima", rekao je Verner.

Šumaher je potpisao ugovor sa ekipom Mercedes GP, koja će se takmičiti u šampionatu Formule jedan, uz godišnju platu od sedam miliona evra.

Zbog smanjenja troškova proizvodnje ovog je meseca rukovodstvo Daimlera, kompanije koja Mercedes drži u vlasništvu, deo proizvodnih pogona preselilo u Sjedinjene Američke Države.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.