Radnici Kosmetprevoza traže pomoć Vlade

Izvor: RTS, 29.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici "Kosmetprevoza" traže pomoć Vlade

Radnici "Kosmetprevoza" treći dan zaredom delimično blokirali saobraćaj na putu Mitrovica - Zvečan. Za rešavanje problema predstavnici autoprevoznika iz Kosovske Mitrovice traže intervenciju Vlade Srbije.

Predsednik štrajkačkog odbora radnika "Kosmetprevoza" Dragan Živković apelovao je na predstavnike Vlade Srbije da pomognu ovom autoprevozniku iz Kosovske Mitrovice kako bi rešili probleme u preduzeću.

Radnici "Kosmetprevoza" i danas su, treći dan zaredom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na pola sata delimično blokirali saobraćaj na putu Mitrovica - Zvečan.

Tokom polučasovne blokade, zaustavljani su samo autobusi i putnička kombi vozila dok je za sva ostala vozila bio omogućen nesmetan prolaz, a kako su najavili, tako će biti i narednih dana.

Razlog za blokadu puta je, kako objašnjavaju u "Kosmetprevozu", što su polasci "Kolašin prevoza" iz Zubinog Potoka identični sa njihovim.

Takođe oni smatraju da je bivši direktor ovog preduzeća oštetio firmu i da zbog svojih postupaka tokom rukovođenja "Kosmetprevozom" treba krivično da odgovara.

Prema Živkovićevim rečima, sa polučasovnim blokadama nastaviće se svakoga dana do 1. juna, kada će, ukoliko zahtevi radnika ne budu usvojeni, protest biti radikalizovan tako što će čitav sever Kosova biti u celodnevnoj blokadi saobraćaja.

"Mi želimo to da izbegnemo. 'Kolašin prevoz' može slobodno krenuti iz Zubinog Potoka, mi to ne branimo. Kosovska Mitrovica mu sigurno neće biti polazna stanica, ali njihova vozila slobodno mogu prolaziti kroz grad, bilo bi nemoralno da im to zabranimo. Samo tražimo razumevanje i da svaki autoprevoznik kreće iz svog grada", rekao je Živković.

Na mestu današnjeg protesta i blokade puta bili su prisutni pripadnici Kosovske policijske službe i Kfora.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.