Radnici JKP ušli u zgradu opštine Lučani

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Dec.2015, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici JKP ušli u zgradu opštine Lučani

Oko 50 radnika Javnog komunalnog preduzeća u Lučanima, koji su u sedam časova sa mehanizacijom blokirali zgradu opštine, ušli su u opštinske prostorije i nalaze se ispred sale za sednice.

U osam sati počela je sednica Opštinskog veća i kada su radnici ušli u zgradu predsednica opštine Vesna Stambolić prekinula je rad na dva sata.

Radnici zahtevaju da predsednica Vesna Stambolić potpiše obračunsku situaciju za novembar kako bi se tom preduzeću prebacile >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bužetske pare za plate, u iznosu od dva miliona dinara.

Ona je to odbila sa obrazloženjem da se čišćenje ne obavlja po dogovoru, a kao ključni razlog je navela da se u jednoj ulici nalazio leš mačke koji je sklonjen tek posle intervencije komunalne inspekcije.

Predsednik sindikata u JKP Dušan Karić je izjavio da je nerazumno da se blokira isplata zarada radnicima a da, ako nešto nije bilo u redu, "treba umanjiti plate".

Direktor Milomir Bešević kazao je da predsednica opštine želi da zaštiti najbogatije gradjane koji godinama ne plaćaju usluge, a da je on krenuo u prinudnu naplatu, jer niko ne treba da bude zaštićen.

Predsednica opštine odbila je da daje izjave "zbog zauzetosti", a radnicima se obratio njen zamenik Milivoje Dolović i podržao ih u zahtevima, rekavši da je "razlog koji navodi predsednica neargumentovan".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.