Radnici Future plus traže zaostale zarade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2009, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Future plus traže zaostale zarade

ČAČAK - Nezavisni sindikat zaposlenih u kompaniji Futura plus u Čačku zatražio je od uprave te kompanije da isplati zaostale zarade radnicima i da ih obavesti o sudbini tog distributera novina.

Predsednik Nezavisnog sindikata Future plus Zoran Zatežić rekao je da je račun te kompanije blokiran od avgusta zbog duga većeg od 600 miliona dinara i da se na kioscima Future više ne mogu pronaći novine, cigarete ni dopune za mobilne telefone jer su ih dobavljači povukli. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Radnici, kako je naveo na konferenciji za novinare, nisu primili plate od maja ni putne troškove za prethodnih devet meseci, a kupci su "nezadovoljni" i "ogorčeni" jer na kioscima nema robe koju traže.

Asocijacija medija je 15. septembra počela bojkot kioska Future plus zbog dugova, pa su tada na Futurinim kioscima prestali da se prodaju listovi Alo, Blic, Večernje novosti, Politika, Sport, Žurnal, Pres i Privredni pregled, a Futura plus je optužila Asocijaciju medija da pokušava da ugasi tog distributera.

Zatežić je kazao da je Futura plus, koja je bila najveći distributer štampanih medija u Srbiji, u veoma teškom stanju, a da posledice toga snose zaposleni.

On je rekao da su radnici iz Čačka uputili pismo direktoru Future plus Nebojši Jestroviću i menadžmentu kompanije sa naslovom "Direktore, radnici su ti gladni" i da su u tom pismu zatražili da im uprava obezbedi posao, isplati zaostale zarade i obavesti ih o sudbini kompanije i zaposlenih.

Prema rečima Zatežića, Nezavisni sindikat čačanskih radnika Future plus osnovan je početkom ove godine i to je za sada jedini sindikat u kompaniji.

Prema njegovim rečima, na teritoriji Čačka i Gornjeg Milanovca ima 34 Futurinih kioska u kojima je zaposleno oko 50 ljudi.

Kako se navodi na internet sajtu Future plus, ta kompanija nastala je spajanjem lanaca trafika Duvan, Politika prodaja, Borba i Duvan promet, ima 3.300 zaposlenih i 1.150 prodajnih mesta.

Prema podacima Agencije za privredne registre, Futura plus je prošle godine imala prihod od 13,6 milijardi dinara, a godinu je završila sa gubitkom od 353 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.