Radna grupa: Ostavku Dmitrovića traže privilegovani

Izvor: N1 televizija, 16.Maj.2017, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radna grupa: Ostavku Dmitrovića traže privilegovani

Iz "Novosti" je stiglo još jedno saopštenje, koje su potpisali predsednik Radne grupe i novinarke Milena Marković i Radmila Radosavljević. U njemu se navodi da su ostavku Ratka Dmitrovića zatražili oni koji četiri godine nisu imali primedbe na njegov rad i koji su sa njim uživali privilegije. Od Vlade se traži da hitno reši stanje u "Novostima".

U "Večernjim novostima" održan je zbor na kojem je zaključeno da se formira jedinstvena Radna grupa koja će zastupati interese >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << svih zaposlenih i od Vlade Srbije zahtevati da se urgentno reši alarmantno stanje u Kompaniji, utvrdi njen status, a Novosti tretiraju kao medijska kuća od nacionalnog značaja, navodi se u saopštenju Radne grupe.

Dodaje se da je još za vreme trajanja sastanka grupa zaposlenih bliska kolegijumu "Novosti" poslala saopštenje u kojem se navodi da je "gotovo sto urednika, novinara i medijskih radnika u nekoliko sati potpisalo peticiju za smenu glavnog i odgovornog urednika i direktora Kompanije 'Novosti', Ratka Dmitrovića".

"A na ovom sastanku upravo je upozoreno da se ista grupa uporno lažno u javnosti predstavlja u ime svih zaposlenih. To je i bio razlog što je prošle sedmice, na inicijativu Sindikata novinara 'Novosti', u Kompaniji oformljena Radna grupa većinskog dela zaposlenih. Zaključak Radne grupe je da su za urušavanje tiraža 'Novosti' sa Ratkom Dmitrovićem podjednako odgovorni njegovi najbliži saradnici kao i članovi Kolegijuma koje je imenovao Dmitrović", navodi se u saopštenju Radne grupe.

Peticiju "sto urednika i novinara" ocenjena je kao licemerna i sramne jer, kako se navodi, njeni potpisnici četiri godine nisu imali zamerki na rad Ratka Dmitrovića.

"Naprotiv, zajedno su sa njim uživali sve privilegije, deleći međusobno visoke plate i stimulacije", piše u saopštenju.

"U trenutku kad je Ratko Dmitrović Nadzornom odboru ponudio ostavku osmelili su se i preporučili javnosti i Vladi Srbije kao 'spasioci' Kompanije. Jasno je da je reč o njihovoj borbi za lične pozicije. Radna grupa ostaje pri stavu da je neophodno da se zaposleni ujedine kako bi sačuvali Kompaniju i svoj posao", zaključuje se.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Radnici Večernjih Novosti ponovo zahtevaju hitnu reakciju Vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2017

Većinski deo zaposlenih u kompaniji "Večernje novosti" danas je ocenio da je potrebno da se formira jedinstvena Radna grupa koja će zastupati interese svih radnika i od Vlade Srbije zahtevati da hitno reši alarmantno stanje u toj medijkoj kući i utvrdi njen status...Na sastanku je zatraženo i da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.