Radna akcija na praznik rada: Zlatiborci prave gondolu

Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2017, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radna akcija na praznik rada: Zlatiborci prave gondolu

Na Zlatiboru danas - radno. Nastavljeno je sa gradnjom panoramske gondole, koja je simbolično započeta, pa prekinuta u februaru.

Izvor: N1

Radna akcija je i ovog puta bila svojevrsni protest lokalne samouprave što državni organi još nisu rešili spor oko vlasništva zemljišta sa PK Zlatiborom, preko koga treba da prođe deo trase gondole duge devet kilometara.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović tvrdi da se u registru Republičkog geodetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << zavoda spornih 2213 hektara vodi kao državna zemlja.

"Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da predsednik opštine Čajetina hoće da gradi gondolu na tuđoj zemlji. Da li to znači da je za njih Srbija tuđa zemlja", rekao je Stamatovićh akcijašima.

On je dodao da je potrebno da se "državno zemljište proglasi državnim, a ne da se sumnjivim presudama spor pred Upravnim sudom odugovlači žalbama potencijalnih i sumnjivih investitora".

Radnoj akciji je danas prisustvovalo nekoliko stotina meštana uglavnom Zlatiborskog okruga, a teška mehanizacija javnih preduzeća i privatnika iz Čajetine počela je radove na kopanju temelja za stubove gondole.

Stamatović je poručio da radovi na izgradnji gondole neće, kao prvi put u februaru biti prekinuti, uprkos pretnjama i pritiscima.

"Očigledno je da sa vrha vlasti postoji nalog da se Čajetini ne izda građevinska dozvola. Mi u skladu sa zakonskim i planskim dokumentima želimo da sagradimo najveću investiciju u poslednjih sto godina u ovom delu Srbije. Gondola će biti duga devet kilometara. Povezivaće centar Zlatibora sa Tornikom. Njena vrednost je 13 miliona evra i novac je obezbedila opština, bez podrške držzave", rekao je Stamatović.

Oprema je nabavljena i već dve godine stoji u magacinima, dodao je on.

Opština Čajetina je zahtev za građevinsku dozvolu za poslednju stanicu gondole na Torniku podnela 9.februara, jer su na tom zemljištu rešeni imovinsko-pravni odnosi, ali je taj zahtev odbačen u Ministarstvu građevinarstva, zbog nekompletne dokumentacije.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.