Radisavljević dobio Vučićevo pismo

Izvor: B92, 28.Feb.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radisavljević dobio Vučićevo pismo

Beograd -- U Tužilaštvo za organizovani kriminal stiglo je pismo Aleksandra Vučića, u kome je izneo tvrdnju o susretu jednog državnog funkcionera sa Lukom Bojovićem 2008.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je za B92 da u postupcima koji se vode protiv Bojovića Tužilaštvo nije došlo do tih saznanja.

"Očekujem da će Vučić dostaviti informacije u kom sudskom postupku je takav podatak iznet, ko je njegov izvor, kao i druge relevantne činjenice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje mogu biti od značaja za naš dalji rad, radi njihove provere", rekao je Radisavljević.

Radisavljević je dodao da će se do kraja nedelje sastati sa Vučićem i da očekuje da mu ovaj tada dostavi sve podatke o susretu državnog funkcionera sa optuženim za više ubistava. "Još jednom pozivam da se važne informacije i podaci ne dostavljaju preko medija, ukoliko se zaista želi profesionalno postupanje."

Podsetimo, Aleksandar Vučić je još 15. februara uputio pismo tužiocu za organizovani kriminal u kome ga je obavestio da se jedan od najviših državnih funkcionera u vreme dok je bio na vlasti 2008. susretao sa Bojovićem. Kako su naveli, on se krajem 2008. godine, neposredno pre Bojovićevog bekstva iz zemlje, sastao sa njim u jednom beogradskom kafeu u Njegoševoj ulici.

Luka Bojović, koji je 9. februara uhapšen u Španiji po poternici Interpola, u Srbiji je optužen za više ubistava i pokušaja ubistava. Trag mu se izgubio u junu 2010, a poternica za njim je raspisana u septembru iste godine. U optužnici kojom ga tužilaštvo za organizovani kriminal tereti za tri ubistva i dva pokušaja ubistva, navodi se da je Bojović stao na čelo "zemunskog kriminalnog klana" posle ubistva njegovih vođa Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića, u martu 2003. godine, a da je svoju moć učvrstio nakon hapšenja Milorada Ulemeka Legije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.