Radionice za decu i roditelje PU Čarolija u Vršcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2018, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionice za decu i roditelje PU "Čarolija" u Vršcu

Predškolska ustanova "Čarolija" Vršac kao svoj dan proslavlja 15. maj, međunarodni dan porodice. Ove godine su, umesto priredbe, vaspitači pripremnih predškolskih grupa tokom čitave nedelje organizovali različite radionice za decu i roditelje, u svih sedam objekata vrtića u Vršcu.

Svoj dan PU "Čarolija" je prethodnih godina obeležavala velikom priredbom u kojoj je učestvovao samo deo mališana. Zbog nemogućnosti da u nju uključe sve predškolce, rešili su da ga ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << put proslave nešto drugačije.

"Dan ustanove proslavljamo 5 radnih dana, dakle cela nedelja je posvećena tom danu. Proslavljaju ga svi vrtići, različitim aktivnostima i učestvuju sva deca, s tim što su u grupama pripremnog predškolskog programa uključeni i roditelji", objašnjava direktorka PU "Čarolija" Emilia Dangubić.

Tako mame i tate sa decom prave porodično stablo, kućice za ptice, i različite ukrase, a mališani koriste priliku da se usput pohvale i novim naučenim pesmicama. U jednom od objekata, plastični ambalažni otpad pretvaraju u nešto korisno.

Mališani nam objašnjavaju da od plastičnih flaša prave nameštaj – stolove, stolice, fotelje, i da uživaju u tome. Da je zabavno, potvrđuju i tate i mame.

"Interesantno je, kao što vidite, više za naš roditelje nego, očito, za decu; deca su još mala i ne barataju baš najbolje makazama i selotejpom, ali vrlo pozitivno mišljenje imam o tome", kaže Biljana Vukov.

"Odlično je, zadovoljna sam što možemo da učestvujemo zajedno sa decom", dodaje Slavica Munćan.

"Uvek učestvujemo u akcijama vrtića, u svim njihovim dešavanjima, i volimo i mi i deca", zaključuje Jelena Bještić.

Osim ovih radionica sa predškolcima, tokom čitave nedelje u svim vaspitno obrazovnim grupama realizuju se aktivnosti vezane za porodicu, čime se ukazuje na njen značaj i ulogu u razvoju deteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.