Radio Valjevo vredi 3.373 evra

Izvor: Studio B, 29.Jun.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radio Valjevo vredi 3.373 evra

Odbornici Gradske skupštine u Valjevu odlučili su danas na vanrednoj sednici da JIP Radio Valjevo vredi 408.000 dinara, ili 3.373 evra.

Ukoliko to javno preduzeće ne bude prodato prvi put, za drugu prodaju cena će biti niža i iznosiće oko 130.000 dinara, odnosno oko 1.100 evra.

Ukoliko najstarija elektronska medijska kuća u Valjevu, osnovana 27. novembra 1967, ni tada ne bude privatizovana, biće pokrenut stečaj, a konačna sudbina znaće se do 31. oktobra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Na današnjoj sednici gradskog parlamenta, na kojoj je privatizacija Radio Valjeva bila jedina tačka, rečeno je da je u budžetu obezbeđen novac za finansiranje tog medija do kraja godine, te da će 11 zaposlenih u slučaju stečaja dobiti otpremnine, dok oprema, dokumentacija i fonoteka prelaze u vlasništvo lokalne vlasti.

Radio Valjevo ranije nije prodat ni posle tri aukcije, a potom je broj zaposlenih sa 26 smanjen na deset. Taj broj povećan je za jednog radnika nakon poslednjeg izbora direktora i glavnog urednika među kandidatima van kuće, a taj zaposleni je potom uzeo otpremninu i napustio Radio Valjevo.

U ovom trenutku ne zna se da li ima zainteresovanih za kupovinu Radio Valjeva.

U Valjevu postoje jedna regionalna i četiri privatne radio stanica sa dozvolama dobijenim na konkursu RATEL i RRA.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.