Radikal razbio nos naprednjaku

Izvor: Blic, Beta, 13.Feb.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikal razbio nos naprednjaku

Poslanik SRS Srboljub Živanović udario je juče oko 16 časova ispred lifta u Skupštini Srbije Igora Bečića, poslanika iz redova Srpske napredne stranke, što je bio povod za prekid sednice Skupštine.



Tokom popodnevnog dela zasedanja na kome se govorilo o svemu samo ne o poslovniku, u jednom trenutku neko je za govornicu izneo kalendar o Skupštini umetnika Radoja Obućine Kente, koji predstavlja čoveka koji vuče konce nad lutkom poslanika u skupštini. Radikale >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je isprovocirala slika na kojoj ih je oznaka podsećala na kukasti krst, pa su svi ustali. Krenulo je dobacivanje iz redova naprednjaka.

Srboljub Živanović

Petnaest minuta kasnije, u trenutku kada je za govornicom bio Miroslav Markićević iz Nove Srbije, u skupštinsku salu ušao je, vičući, lider SNS Tomislav Nikolić vodeći okrvavljenog Igora Bečića.

- Počeli ste da ubijate ljude - počeo je da viče Nikolić na radikale, na šta su se oni okrenuli ka njemu i nastala je gužva na sredini skupštinske sale. U tom trenutku je ušlo skupštinsko obezbeđenje i izvelo Nikolića iz sale.

Potpredsednica Skupštine Gordana Čomić, koja je predsedavala sednici, prekinula je rad. Nakon pauze od pola sata, nastavljena je žučna rasprava između naprednjaka i radikala.

Tomislav Nikolić je rekao da Bečić ima teške telesne povrede i da je zbrinut u Urgentnom centru. Nikolić je pripretio radikalima:

-Upozoravam vas za ubuduće: Nemoj da se desi da više bilo koga od nas napadnete jer ćemo se mi sa vama tući - rekao je Nikolić. On je istakao da to što se dogodilo nema nikakve veze sa „žutima” i da bi najbolje bilo da iz Skupštine uklone Živanovića.

- Mi ćemo sada izaći iz sale, ali će radikali izaći posle izbora - upozorio je on.

Živanoviću ovo nije prvi put da učestvuje u incidentima u Skupštini Srbije. Svoj jučerašnji susret sa njim Bečić je ovako opisao novinarima:

- Peo sam se stepeništem i pored mene je prošao poslanik SRS Živanović i odjednom počeo da pljuje, psuje i da preti. Ja sam se okrenuo prema njemu da čujem šta mi govori i dočekala me je pesnica u nos. Udario me je u naočare koje su, pošto sam bio iznenađen, pale. Ja bez naočara nisam uspeo da se snađem, on je počeo da me udara, dok ga nisam odgurnuo. Potom je pobegao. Nikog od obezbeđenja nije bilo - izjavio je Igor Bečić raskrvavljenog nosa i sa posekotinom na obrazu.

Bečić napominje da mu je mobilni telefon”pun pretnji”. Radikali, međutim, tvrde da je Živanović sve vreme bio u sali i da su saznali da se nešto u hodniku dešava tako što je Tomislav Nikolić ušao u salu i upitao: „Šta radite, bre?!”, a zatim uveo Bečića krvavog nosa. Šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović kaže da ne zna šta se tačno dogodilo, jer je bio za govornicom, ali napominje da je Živanović sve vreme sedeo u sali. On, međutim, nije dozvolio Živanoviću da daje izjave.

- Očito je da ova situacija u Skupštini ide ka kraju koji je zamislio Boris Tadić. Ovaj isprovocirani incident je pokušaj da se optuži SRS baš na dan kada slavimo slavu - rekao je Todorović, ističući da je Živanoviću na skupštinsku adresu stiglo preteće pismo.

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da će ukoliko se utvrdi da je Živanović udario Bečića, poslaniku SRS sigurno biti izrečene sankcije, ali nije mogla da precizira koje.

Tri mandata ostaju SNS

Tri poslanika „Napred, Srbijo” neće ostati bez mandata zbog toga što će, kako saznaje „Blic”, na današnjoj sednici Administrativnog odbora vladajuća koalicija biti uzdržana i neće glasati za zahtev SRS koji traže vraćanje spornih mandata. Pored toga, kako saznajemo, u Administrativni odbor juče su stigle i izjave troje naprednjaka u kojima oni tvrde da su blanko ostavke koje su nakon rascepa radikala potpisali šefu poslaničke grupe SRS Draganu Todoroviću - falsifikat. Izjave su potpisali poslanici „Napred, Srbijo” Igor Bečić, Veroljub Arsić i Jelena Budimirović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krvavi nos, pretnje i lupanje

Izvor: Danas, 12.Feb.2009, 21:37

Višemesečni verbalni sukob bivših i sadašnjih radikala juče je za epilog imao jedan razbijen i krvav nos Igora Bečića, poslanika Nikolićeve Srpske napredne stranke. Bečića je, prema njegovoj tvrdnji, udario Srboljub Živanović, poslanik Srpske radikalne stranke. Radikali sa druge strane tvrde...

Nastavak na Danas...

U sali svađe, na stepeništu tuča

Izvor: Politika, 12.Feb.2009

Poslanik naprednjaka tvrdi da mu je radikal razbio nos. – Predsednica parlamenta najavila sankcije ..Sukob radikala i naprednjaka u Skupštini Srbije juče je eskalirao u fizički obračun čiji je epilog okrvavljeni nos Igora Bečića, naprednjaka. Bečić tvrdi da ga je u hodniku tukao radikal Srboljub...

Nastavak na Politika...

RAZBIO NOS NAPREDNJAKU!

Izvor: Press, 13.Feb.2009

Poslanik SRS-a Srboljub Živanović usred Skupštine napao poslanika SNS-a Igora Bečića i nekoliko puta ga udario u lice. Naprednjak završio u Urgentnom centru i na VMA. .Poslanik Srpske radikalne stranke Srboljub Živanović nokautirao je usred Skupštine Srbije poslanika Srpske...

Nastavak na Press...

Šorka!

Izvor: Kurir, 13.Feb.2009

BEOGRAD - Poslanik SRS Srboljub Živanović napao je juče u hodniku Skupštine Igora Bečića, člana poslaničkog kluba "Napred, Srbijo", tvrde naprednjaci. Iz SRS, međutim, poručuju da je incident insceniran i da je njihov poslanik sve vreme sedeo u skupštinskoj sali. Kako je za Kurir opisao Igor...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.