Radijus vektor: Prva, B92 i Hepi sklonjeni na njihov zahtev, traže pare

Izvor: Večernje novosti, 08.Avg.2017, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radijus vektor: Prva, B92 i Hepi sklonjeni na njihov zahtev, traže pare

Kablovski operator Radijus vektor saopštava da nije „svojevoljno” isključio tri TV stanice iz ponude, već da su one to zahtevale, tražeći novčanu nadoknadu za distribuciju svojih TV kanala Kablovski operater „Radijus vektor” demantovao je saopštenja televizijskih stanica B92, Prva i Hepi u kojima se tvrdi da je ovaj distributer iz neopravdanih razloga onemogućio svojim korisnicima gledanje pomenutih kanala. U saopštenju se navodi: „Radijus vektor” nije „svojevoljno“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << „neopravdano“ i „nerazumljivo“ kako te kuće navode, onemogućio gledanje TV kanala Prva, B92 i Hepi, već su navedene televizijske kuće u svom dopisu od 1. avgusta zahtevale od nas da bez odlaganja prestanemo sa distribucijom njihovih TV kanala pod pretnjom pokretanja prekršajnih i krivičnih postupaka.„Radijus vektor” je, kako se navodi, u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, uredno tražio saglasnost za distribuciju programa navedenih televizija, ali na taj zahtev još nije odgovoreno.„Iako navedene TV kuće u svojim saopštenjima navode da je program svih nacionalnih televizija besplatan za sve građane Srbije, oni od „Radijus vektora” i drugih kablovskih operatora potražuju novčanu nadoknadu za distribuciju svojih TV kanala i samim tim direktno utiču na povećanje cene kablovske TV koju plaćaju građani”, tvrde u „Radijusu”.Na kraju saopštenja se ističe da će „Radijus vektor” pokušati da sa ovim TV kanalima postigne dogovor koji će biti prihvatljiv, pre svega za korisnike i koji će omogućiti prisustvo navedenih TV kanala u ponudi, pod istim uslovima koji važe i za gledaoce koji ove TV kanale gledaju besplatno putem digitalne zemaljske TV.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Radijus Vektor: B92, Prva i Hepi tražili plaćanje naknade

Izvor: N1 televizija, 08.Avg.2017

Kablovski operator Radijus Vektor od juče ujutru ne emituje program Televizija B92, Prva i Hepi i to na njihov zahtev...Ipak, u saopštenju Televizija B92 i Prve, koje su u vlasništvu Antena grupe, ukidanje tih kanala okarakterisano je kao neopravdano i nerazumljivo. S druge strane, u Radijus Vektoru...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.