Radićemo na boljoj zaštiti devojčica

Izvor: Mondo, 26.Nov.2018, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Radićemo na boljoj zaštiti devojčica"

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović je potpisala Memorandum o saradnji Koordinacionog tela i Fondacije "Tijana Jurić" sa osnivačem fondacije Igorom Jurićem.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Zorana Mihajlović izjavila je danas da se ne može govoriti o rodnoj ravnopravnosti i pravima žena, ako se ne obrati više pažnje na devojčice i njihovu zaštitu i bezbednost.

Kako je saopšteno iz njenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kabineta, Mihajlovićeva je to rekla u razgovoru sa Igorom Jurićem, osnivačem Fondacije "Tijana Jurić", s kojim je potpisala Memorandum o saradnji Koordinacionog tela i Fondacije.

"Memorandum nam je baza za sve što ćemo raditi zajedno. Ako želimo da se naše društvo razvija pravilno, moramo mnogo veću pažnju posvetiti devojčicama, da budu bolje edukovane, sigurnije i zaštićenije. Kao Koordinaciono telo, bićemo podrška, ali ćemo uključiti i međunarodne partnere koji se bave ovim temama. Jer mnogo smo jači kad radimo zajedno", rekla je Mihajlovićeva.

Igor Jurić zahvalio je potpredsednici Vlade i timu za rodnu ravnopravnost, rekavši da je današnji dan izuzetno važan za Fondaciju "Tijana Jurić" koja je za 2019. godinu među prioritetne teme postavila i zaštitu devojčica od seksualnog zlostavljanja i nasilja.

"Iskustva Fondacije govore da su devojčice mnogo ugroženije, i u realnosti i na internetu. S jedne strane, ne umeju da prepoznaju kada se seksualno zlostavljanje desi, a potom nemaju hrabrosti da se nekome povere i zatraže zaštitu. Zajedno ćemo raditi na konkretnim projektima da devojčice budu bezbednije", rekao je Jurić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.