Rade Bajdenu iza leđa? Džozef nije obavešten

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 18:42

Rade Bajdenu iza leđa? "Džozef nije obavešten"

Predsednik SAD Džo Bajden nije obavešten o planu Izraela za vojne operacije u Rafi, ali veruje da se životi civila moraju zaštititi, izjavio je Džejk Saliven.

"Ne verujemo da operacija, velika vojna operacija, treba da se nastavi u Rafi osim ako ne postoji jasan i sprovodljiv plan da se ti civili zaštite, da se prebace na bezbedna mesta, nahrane, obuku i smeste", rekao je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Saliven, preneo je Rojters.

Američki predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džozef Bajden u više navrata je upozorio izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da ne bi trebalo da sprovodi vojnu operaciju u Rafi bez odgovarajućeg izvodljivog plana za zaštitu palestinskih civila.

Izrael je najavio kopnenu invaziju na grad Rafa na krajnjem jugu Pojasa Gaze, u kojem se nalazi više od milion Palestinaca, a međunarodne humanitarne organizacije i pojedini svetski zvaničnici upozoravaju da će to dodatno otežati lošu humanitarnu situaciju za palestinske civile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.