Rad Ministarstva transparentan

Izvor: RTS, 19.Apr.2010, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rad Ministarstva transparentan

Neosnovane su kritike nekih poslanika da Ministarstvo za Kosovo i Metohiju ne radi svoj posao, rekao ministar Bogdanović. Ministar naglasio da je rad Ministarstva transparentan.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović odbacio je kritike pojedinih poslanika na rad tog ministarstva istakavši da su njegov i rad njegovih saradnika transparentni, kao i da su stalno prisutni na terenu u Pokrajini.

Bogdanović je Tanjugu rekao da su u poslednje dve godine uvedene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mnoge novine u radu lokalnih samouprava i javnih preduzeća na Kosmetu, a uvedena je i kontrola utroška budžetskih sredstava.

Bogdanović je istakao da ništa više na Kosovu ne može biti započeto, a da ne bude i završeno.

"Unazad deset godina niko nije znao ko dobija podsticajna sredstva, a mi smo pre dve godine uveli praksu da se objavljuju konkursi, da se sve odvija na transparentan način i da sredstva dobiju oni ljudi koji ih i zaslužuju", rekao je ministar.

Član predsedništva G17 plus zadužen za Kosovo i Metohiju Stojanka Petković kritikovala je prošle sedmice rad Ministarstva za Kosovo i Metohiju zamerivši, pre svega, da se problemi Srba u pokrajini ne reševaju, kao i da predstavnici tog ministarstva nisu dovoljno na terenu.

Petkovićeva, koja je i narodni poslanik, zamerila je predstavnicima Ministarstva da nemaju dobru komunikaciju sa narodnim poslanicima iz pokrajine pa se neretko, kako je rekla, o istoj stvari iznose različiti stavovi.

Ministar je negirao primedbe nekih poslanika i da predstavnici Ministarstva ne provode dovoljno vremena na terenu.

"Voleo bih da poslanici koji to zameraju budu sa građanima, sa narodom. Ministarstvo je prisutno stalno, mi to medijski ne eksponiramo", rekao je Bogdanović, istakavši da su svi njegovi pomoćnici i državni sekretar bar jednom nedeljno na Kosovu i to, kako je rekao, ne u kancelarijama nego na terenu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Goran Bogdanović: Radimo transparentno

Izvor: Glas javnosti, 20.Apr.2010, 07:16

K. MITROVICA - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović odbacio je juče kritike pojedinih poslanika na rad tog ministarstva istakavši da su njegov i rad njegovih saradnika transparentni, kao i da su stalno prisutni na terenu u Pokrajini...Bogdanović je Tanjugu rekao da su u poslednje dve godine...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.