Račun za žurku Liz Tras – 12.000 funti

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 14:04

Račun za žurku Liz Tras – 12.000 funti

Bivšoj premijerki Velike Britanije Elizabet Tras ispostavljen je račun od 12.000 funti, odnosno 15.000 dolara.

Ona je taj račun napravila na imanju Čevening dok se pripremala za preuzimanje mesta predsednice Vlade.

"Liz je ovaj prostor koristila sa užim krugom saradnika za održavanje sastanaka koji su se uveče često pretvarali u žurke", otkriva izvor blizak vladajućoj partiji za "Tajms".

Ona će ovaj iznos za troškove hrane i pića, kao i nestalih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bade-mantila i papuča, pokušati da ospori, jer su tim sastancima prisustvovali i visoki državni službenici, uključujući sekretara kabineta i šefa britanske državne službe Simon Kejsa.

Liz je seosko imanje iz 17. veka u blizini Londona često koristila za organizovanje događaja krajem avgusta i početkom septembra prošle godine, izvestio je "Tajms".

U Čevening hausu je razgovarala je sa savetnicima o sprovođenju političkog programa u slučaju da bude izabrana za lidera vladajuće Konzervativne partije i, kao rezultat toga, za britanskog premijera, navodi list.

Vlada Velike Britanije plaća troškove službenog poslovanja u Čevening hausu, ali ne i zabavljanje ličnih gostiju ili troškove sklapanja stranačkih političkih "dilova".

Zvaničnici su, prema rečima izvora, kontaktirali Tras i jasno joj stavili do znanja da treba da plati sve što je nestalo, kao i hranu i vino koje su ona i njeni pomoćnici konzumirali. Međutim, ostaje otvoreno pitanje zašto je trebalo toliko vremena da joj račun bude ispostavljen.

Čevening imanje postalo je žila kucavica kampanje Liz Tras nakon što je postalo očigledno da će naslediti Borisa Džonsona.

Neplaćeni računi odnose se na period od 19-21. avgusta i 2-4. septembra prošle godine tokom kampanje za lidera torijevaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.