Račun Advokatske komore Beograda u blokadi: Ko se igra novcem advokata?

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2017, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Račun Advokatske komore Beograda u blokadi: Ko se igra novcem advokata?

Advokat Vladimir Gajić, koji je 10. juna na izbornoj skupštini Advokatske komore Beograda (AKB) izabran za predsednika, otkrio je za "Vesti-online" da Poštanska štedionica, i pored upozorenja, neosnovano i nelegalno drži u blokadi račun Komore već mesec i po dana.

U saopštenju poslatom našoj redakciji piše da "banka Poštanska štedionica AD Beograd definitivno neće da deblokira račun Advokatske komore Beograda koji drži nezakonito i bez pravnog osnova u blokadi već >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 45 dana. Prvi čovek banke, gospodin Bojan Kekić, stari je kadar SPS još iz vremena Slobodana Miloševića, a upravljanje bankom je svojevrsni partijski plen, jer se na njeno čelo ne dolazi na osnovu stručnosti i kompetencija. Pored toga, on je i uplašen od Rade Selaković iz Upravnog odbora banke, zaposlene u BIA, koja koristi svoj položaj u privatne svrhe. Advokatska komora Beograda posebno je zabrinuta za svoj depozit nakon saznanja da je Poštanska štedionica na kraju 2016. godine imala gubitak od skoro 60 miliona evra".

Takođe, Advokatska komora Beograda najavila je da će "podneti krivičnu prijavu protiv Bojana Kekića, tužbu za naknadu štete protiv banke i tražiće nadzor nad radom ove banke od strane Narodne banke Srbije."

"Advokatska komora Beograda neće dozvoliti nikome da se poigrava novcem beogradskih advokata", naglasio je Vladimir Gajić u saopštenju dostavljenom našoj redakciji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Advokatima blokiran račun

Izvor: Večernje novosti, 05.Jul.2017, 08:58

Gajić najavio prijave protiv čelnika Poštanske štedionice. Tvrdi da direktor ove banke krši zakon - KAO predsednik Advokatske komore Beograda sa žaljenjem moram da konstatujem da Banka Poštanska štedionica a. d. Beograd i njen prvi čovek Bojan Kekić nezakonito i protivpravno...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.