RZZO i farmaceutske kompanije potpisale protokol

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2011, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RZZO i farmaceutske kompanije potpisale protokol

BEOGRAD -

Predstavnici Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO) i farmaceutskih kompanija potpisali su danas Protokol o saradnji u postupku snabdevanja lekovima kojim se neplaćena potraživanja od RZZO-a umanjuju za deset odsto i tom zavodu umanjuje dug za skoro pet milijardi dinara.

Direktor RZZO-a Aleksandar Vuksanović rekao je na konferenciji za novinare da će ostvarenim uštedama biti omogućeno širenje liste lekova koji se uzimaju na recept, pre svega za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << onkološke pacijente.

On je kazao da je po dolasku na funkciju direktora zatekao dug od 14 milijardi dinara za lekove uzimane na recept i da se taj dug gomilao godinama.

"U poslednja dva meseca uštedeli smo i dodatnih 300 miliona dinara, koji će takođe omogućiti širenje liste lekova na recept", naveo je Vuksanović.

On je istakao da nema nestašice lekova i da "ako se desi da u određenom momentu nema nekog leka, sigurno postoji njegova zamena".

Protokol je danas potpisan sa direktorima kompanija Galenike, Jugoremedije, Aktavisa i Pharme Swiss, a početkom sledeće sedmice će biti potpisan i sa Hemofarmom, najavio je direktor RZZO-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RZZO I FARMACEUTSKE KOMPANIJE POTPISALE PROTOKOL

Izvor: Kurir, 18.Feb.2011

BEOGRAD - Predstavnici Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO) i farmaceutskih kompanija potpisali su danas Protokol o saradnji u postupku snabdevanja lekovima kojim se neplaćena potraživanja od RZZO-a umanjuju za deset odsto i tom zavodu umanjuje dug za skoro pet milijardi dinara...Direktor...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.