RUSOFOBIJA UZIMA MAHA: Velika Britanija pokreće pitanje mešanja Rusije u njihovom političkom procesu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2020, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSOFOBIJA UZIMA MAHA: Velika Britanija pokreće pitanje mešanja Rusije u njihovom političkom procesu!

Dokument je prošle godine pripremio Komitet za obaveštajni rad i bezbednost britanskog parlamenta.

Izveštaj o navodnom "ruskom mešanju" u političke procese u Velikoj Britaniji biće objavljen posle početka rada parlamentarnog obaveštajnog komiteta, koji se već formira, izjavio je zamenik šefa britanske diplomatije Kristofer Pinčer.

Britanski list "Tajms" tvrdi da se u njemu pominju imena devet biznismena ruskog porekla, sponzora britanskih konzervativaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ranije je britanski premijer Boris Džonson odlučio da objavi izveštaj posle parlamentarnih izbora, koji su završeni 12. decembra.

Predstavnik premijera rekao je novinarima 16. decembra da odluku o vremenu objavljivanja dokumenta može da donese samo nadležni parlamentarni komitet, čije formiranje treba da počne posle novogodišnjih praznika.

- Znamo da je javnost zainteresovana za objavljivanje izveštaja, ali sam dokument predstavlja nadležnost Komiteta za obaveštajni rad i bezbednost. Čim komitet bude formiran, on će rešiti kada će objaviti izveštaj. Proces formiranja komiteta je već počeo - rekao je zamenik ministra.

Pinčer je podsetio da je premijer proučio i potvrdio izveštaj, otvorivši na taj način put za njegovo objavljivanje.

- Imajući u vidu sve to, objavljivanje dokumenta nije u okviru ovlašćenja Vlade – Komitet je taj koji mora da ga predstavi parlamentu - dodao je zamenik ministra.

Poslanici su žestoko kritikovali Borisa Džonsona zbog odlaganja objavljivanja dokumenta. Premijer je u više navrata rekao da nema nikakve dokaze o ruskom mešanju u izbore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.