RUSKO MINISTARSTVO ZDRAVLJA POTVRDILO: Vakcina Sputnjik V je izuzetno efikasna

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2020, 23:26

RUSKO MINISTARSTVO ZDRAVLJA POTVRDILO: Vakcina "Sputnjik V" je izuzetno efikasna

U toku je treća faza ispitivanja

Postregistraciona faza kliničkih ispitivanja ruske vakcine protiv virusa korona "Sputnjik V" pokazuje da je efikasnost vakcine visoka, izjavila je direktorka odeljenja za lečenje dece i akušersku službu Ministarstva zdravlja Rusije Elena Bajbarina.

- Treća faza, koja je trenutno u toku, pokazuje da je efikasnost vakcine veoma, veoma visoka, izuzetno visoka - naglasila je ona.

Ranije je i ruski predsednik Vladimir Putin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopštio da su obe registrovane ruske vakcine protiv korone, "Sputnjik V" i "EpiVakKorona", bezbedne i efikasne. Ruski predsednik je dodao da je Rusija stekla zavidno naučno i kliničko iskustvo u borbi protiv virusa korona  i spremna je da ih podeli sa partnerima u ovoj organizaciji.

Vakcina "Sputnjik V" koju proizvodi Naučno-istraživački institut "Gamaleja" dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.