RUSKI VOJNICI I U DOBRU I U ZLU SA SIRIJSKIM NARODOM: Puške zamenili lopatama, fotografije govore više od reči (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2023, 21:43

RUSKI VOJNICI I U DOBRU I U ZLU SA SIRIJSKIM NARODOM: Puške zamenili lopatama, fotografije govore više od reči (FOTO)

U toku je akcija spasavanja

Ruski spasioci izvukli su iz ruševina u sirijskom gradu Džabla devetogodišnju devojčicu, javila je sirijska agencija SANA. Ona je potom prebačena u bolnicu. Prethodno je rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo da je ruski tim u ruševinama u Džabli našao živog muškarca.

- Spasioci MVS Rusije u Siriji izvlače iz ruševina prvo povređeno lice u zemljotresu u gradu Džabla - navodi se na telegram >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kanalu resora.

U saopštenju se dodaje da je u pitanju muškarac od 26 godina, kao i da je pod ruševinama proveo dva dana.

Prema rečima zamenika ministra za vanredne situacije Alekseja Serka, ruski spasioci su tokom raščišćavanja ruševina zgrade studentskog doma pronašli preživelog 26-godišnjeg muškarca.

- On se nalazio duboko pod ruševinama, na dubini od dva metra. Raščistili smo ruševine, spasioci su ga izvukli. On je svestan, razgovara i čak je obećao našim spasiocima da će ih odvesti u restoran - ispričao je zamenik ministra za vanredne situacije Aleksej Serko.

On je još izjavio da se ruski spasioci koji pomažu u Siriji nadaju da će spasiti još preživelih i da će nastaviti da rade danonoćno.

Prethodno je pres-služba Kremlja saopštila da je ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao telefonom sa sirijskim liderom Bašarom al Asadom, posle razornog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju i ponudio sirijskoj strani neophodnu pomoć u otklanjanju posledica ove katastrofe. Pripadnici Ministarstva za vanredne situacije juče su odleteli u Siriju.

Ministarstvo odbrane Rusije takođe je saopštilo da je ministar odbrane Sergej Šojgu naredio ruskoj vojsci u Siriji da pomogne vlastima zemlje u otklanjanju posledica zemljotresa koji je pogodio tu državu.

Siriju je juče pogodio razoran zemljotres. Broj poginulih u sirijskim provincijama Alep, Latakija, Hama, Idlib i Tartus porastao je na 711, dok je povređena 1.431 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Sirije. U saopštenju se dodaje da ove brojke nisu konačne.

Više vesti o zemljotresu u Turskoj pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.