RUSKI VOJNI DIZNILEND! OKEANSKI ŠTIT NA DELU: Moćno Iskrcavanje na obalu u Kalinjingradskoj oblasti (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2020, 21:39

RUSKI VOJNI DIZNILEND! "OKEANSKI ŠTIT" NA DELU: Moćno Iskrcavanje na obalu u Kalinjingradskoj oblasti (VIDEO)

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su u Baltičkom moru počele vojne vežbe "Okeanski štit-2020".

U okviru vojnih pomorskih vežbi "Okeanski štit 2020" u Kalinjngradskoj oblasti je održana vežba desanta na obalu snaga Baltičke flote.

Prvo su minobacačke grupe obezbedile protivminsko iskricavanje. Zatim su se na obalu iskrcale inženjerske jedinice uz pomoć helikoptera za potragu i spasavanje Ka-27PS. Oni su uklonili i obeležili mine, obezbeđujući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bezopasne rute za napredovanje tehnike morske pešadije s mora.

Desant je izvršen sa velikih desantnih brodova "Koroljov", "Minsk", "Kalinjingrad", malog broda "Evgenije Kočeškov", kao i sa desantnih čamaca tipa "Dugonj".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.