RUSKI UMETNIK OMANUO: Na spomeniku Mihailu Kalašnjikovu otkrivena ZANIMLJIVA greška (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSKI UMETNIK OMANUO: Na spomeniku Mihailu Kalašnjikovu otkrivena ZANIMLJIVA greška (VIDEO)

Morao je da bude popravljen u petak

Kip sovjetskog inženjera Mihaila Kalašnjikova, izumitelja legendarne puške koja nosi njegovo ime, morao je biti popravljen u petak, manje od nedelju dana nakon inaguracije, jer je na spomeniku visila nemačka borbena puška.

AK-47 nin yaratıcısı Mihail Kalashnikov’un heykeli dikilmiş :) pic.twitter.com/uSLpv2pnvo

— Emre Orman (@eemreorman) September 20, 2017

- Proverili smo informacije o grešci. Potvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je, a vajar Salavat Ščerbakov je priznao grešku - objavilo je Društvo ruske vojne istorije novinskoj agenciji TASS.

Na sedam metara visokom kipu Mihail Kalašnjikov nosi AK-47, svoju slavnu pušku, a metalni bareljef iza kipa Kalašnjikova prikazuje AK-47 i druga oružja koja je navodno konstruirao taj inženjer.

Moska e nderon Mihail Kallashnikovin #kalaschnikow #kalashnikov me një monument gjigand https://t.co/AUbDjNb4AD via @dwshqip pic.twitter.com/DhWytl3xhO

— Deutsche Welle Shqip (@dwshqip) September 20, 2017

U petak, međutim, posramljeni Ščerbakov je morao priznati da je među njima i "Sturmgewehr 44" (StG 44) nemačka jurišna puška s kraja Drugog svetskog rata. - Ispravićemo to - rekao je on.

- Izgleda da nam se ovo uvuklo s interneta.

Kip inženjera, koji je umro 2013., svečano je otkriven u središtu Moskve u utorak kako bi se proslavilo to oružje koje je postalo kulturni brend Rusije, rekao je ministar kulture Vladimir Medinski.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.