RUSKI LOVAC POKAZAO IZVANREDNE SPOSOBNOSTI: Momentalno detektovao uljeza i potpuno razneo metu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2021, 00:13

RUSKI LOVAC POKAZAO IZVANREDNE SPOSOBNOSTI: Momentalno detektovao "uljeza" i potpuno razneo metu (VIDEO)

Pres-služba ističe da su piloti izveli elektronsko lansiranje raketa velikog dometa

Posade lovaca-presretača MiG-31BM Centralnog vojnog okruga ruske vojske uništile su izviđački avion uslovnog neprijatelja na nebu iznad Permske pokrajine, prenosi televizija "Zvezda".

"Uljez" je otkriven bez učešća kopnenih sredstava protivvazduhoplovne odbrane na visini od pet hiljada metara.

- Dve posade modernizovanih MIG-31BM podignute su kako bi presrele metu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Avioni su poleteli u uslovima loše vidljivosti i snažnog vetra - saopštila je pres-služba Centralnog vojnog okruga.

.

U vežbi su učestovavala tri lovca i oko 80 osoba letačkog i inženjersko-tehničkog sastava.

Inače, MiG-31 je projektovan za presretanje i uništavanje ciljeva u vazduhu na ekstremno malim, umereno malim, srednjim i velikim visinama, danju i noću - u svim meteorološkim uslovima, sa primenom aktivnog i pasivnog ometanja radara i toplotnog obmanjivanja protivnika. Veoma je efikasan u otkrivanju i uništavanju krstarećih raketa.

Lovac-presretač MiG-31BM može da detektuje do 24 vazdušna cilja, a istovremeno može da uništi osam ciljeva.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.