RUSKI DOKTOR OTKRIVA: Ovo treba da uradite u vašem stanu SVAKOGA DANA kako biste bili zaštićeni od korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 10:21

RUSKI DOKTOR OTKRIVA: Ovo treba da uradite u vašem stanu SVAKOGA DANA kako biste bili zaštićeni od korone

Pored ishrane, tu su još tri faktora.

Postoje postupci i hrana koja nam može pomoći da svoj imunitet ojačamo dovoljno da bi bili što otporniji na sve vrste virusa.

Ruski specijalista za infektivne bolesti Ilja Akinfijev objasnio je u intervjuu za televiziju "Zvezda" da se lekovi za podršku ili jačanje imuniteta koriste samo za lečenje bolesti, a upotreba lekova za prevenciju akutnih respiratornih virusnih infekcija, koji se prodaju u apotekama, najčešće su, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako tvrdi, marketinški trik.

Da bi se tokom samoizolacije održao imunitet, potrebno je često provetravati sobu. Akinfijev je istakao značaj zdravog sna za koji je potreban udoban krevet i dušek, kao i pravilno osvetljenje.

Takođe je važna i pravilna ishrana. Lekar savetuje da se u ishrani poveća upotreba voća i povrća. Osim toga, treba biti fizički aktivan i tokom karantina izbegavati dugotrajno sedenje na kauču ili ležanje na krevetu. To može pogoršati hronične bolesti i pogoršati imunitet, naglašava lekar.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 950 hiljada slučajeva zaraze, a umrlo je više od 48 hiljada ljudi.

Ukupan broj obolelih od KOVID-19 u Rusiji dostigao je 3.548, 235 je ozdravilo, a 30 osoba je umrlo.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.