RUSKI DIPLOMATA ZBRISAO NA KOLICIMA IZ SEVERNE KOREJE: Porodicu na mostu sačekalo iznenađenje (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021, 12:09

RUSKI DIPLOMATA "ZBRISAO" NA KOLICIMA IZ SEVERNE KOREJE: Porodicu na mostu sačekalo iznenađenje (FOTO/VIDEO)

Ruski diplomata napustio Severnu Koreju sa porodicom železničkom prugom, gurajući ih u kolicima

Osam zaposlenih u Ambasadi Rusije u Pjongjangu i njihove porodice proveli su više od 34 sata pokušavajući da napuste Severnu Koreju. Jedan od njih uspeo je tako što je preko granice gurao prtljag i decu u železničkim kolicima.

🛤25 февраля на Родину вернулись 8 россиян-сотрудников российского Посольства >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << в КНДР и членов их семей.

🚩Поскольку вот уже больше года границы закрыты и пассажирское сообщение прекращено, добираться домой пришлось долгим и трудным путём...

🔗 https://t.co/nFOWeVGdmn pic.twitter.com/G30qgWvjXG

— МИД России 🇷🇺 (@MID_RF) February 25, 2021

Granice Severne Koreje već mesecima su zatvorene, kao deo napora režima Kim Džong-una da drži pandemiju koronavirusa pod kontrolom. S obzirom na to da su letovi između Vladivostoka i glavnog grada Severne Koreje već mesecima obustavljeni, putovanje “lavirintom” bio je jedini način na koji su ruske diplomate i njihove porodice mogli napustiti zemlju, objavila je Ambasada Rusije na Facebook stranici, a prenosi CNN.

Putovanje je započelo vozom. Rusi su proveli 32 sata putujući starom severnokorejskom železnicom, potom su dva sata putovali autobusom do granice, gde su prtljag trebalz utovariti na železnička kolica i na taj način nastaviti put.

Ambasada je objavila dve slike trećeg sekretara Vladislava Sorokina kako gura svoju porodicu i njihov prtljag, a put je uključivao i prelazak mosta preko reke Tumen, koja odvaja Rusiju od Severne Koreje.

Kada je porodica stigla do ruske stanice Kasan, sačekale su ih kolege iz Ministarstva spoljnih poslova, koji su im pomogli da dođu do aerodroma u Vladivostoku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.