RUSKE ZVERI U SVOJOJ PUNOJ MOĆI: Snažni S-500 i Peresvet u borbenoj upotrebi

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2022, 17:11

RUSKE ZVERI U SVOJOJ PUNOJ MOĆI: Snažni S-500 i "Peresvet" u borbenoj upotrebi

Uvođenje i postavljanje na borbeno dežurstvo ruske vojske najmoćnijeg protivvazduhoplovnog i protivraketnog sistema na svetu S-500 kao i najmoćnijeg serijski proizvođenog borbenog lasera Peresvet.

Naime, kako je izjavio zamenik predsednika vlade Ruske Federacije Juri Borisov, najmoćniji kompleksi protivazduhoplovne odbrane S-500 su već predati na upotrebu u Ruskoj Vojsci i postavljeni su na borbeno dežurstvo.

Borisov je ovo saopštio dok je govorio o naprednom oružju koje se razvija u Rusiji i uporedio "Zadiru" sa "Peresvetom", laserskim sistemom koji je prvi put predstavio Vladimir Putin 2018. godine, a čija tačna namena tada nije bila objašnjena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.