RUSKA VOJSKA KRENULA U AKCIJU: Otvorili vatru iz SVIH CEVI, artiljerija ZAPALILA JUG ZEMLJE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2019, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSKA VOJSKA KRENULA U AKCIJU: Otvorili vatru iz SVIH CEVI, artiljerija ZAPALILA JUG ZEMLJE (VIDEO)

Artiljerijski odredi Južnog vojnog okruga Rusije izveli su velike vojne vežbe na 19 poligona ovog okruga.

Više od 13.000 vojnika izvršilo je zadatke raspoređivanja u borbeni poredak tokom marša, pogađanja objekata uslovnog protivnika, operativnom promenom vatrenih položaja danju i noću, u uslovima delovanja obaveštajnih i diverzantskih grupa i primene sredstava za prigušivanje radarskog signala uslovnog protivnika.

U gađanje su bile uključene samohodne haubice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Msta-S" i "Akacija", vučne haubice "Msta-B" i D-30, višecevni raketni sistemi "Grad" i "Uragan", kao i minobacači "Sani" i "Podnos".

Tokom trenažnih borbi artiljerijske jedinice aktivno su koristile savremene izviđačke sisteme, sisteme komande i veze "Strelec", sisteme za artiljerijsko izviđanje "Zoopark" i bespilotne letelice.

Vežbe kontrole upravljanja artiljerijskom vatrom održane su zajedno sa inženjerskom i vojno-medicinskom obukom i izvršavanjem zadataka iz hemijske i biološke i zaštite od radijacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.