RUSKA VOJSKA DOBIJA NOVE AVIONE: Svaki dugačak 21,95 metara, dostiže maksimalnu brzinu od 2.500 kilometara na čas (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 17:15

RUSKA VOJSKA DOBIJA NOVE AVIONE: Svaki dugačak 21,95 metara, dostiže maksimalnu brzinu od 2.500 kilometara na čas (VIDEO)

Broj isporučenih aviona nije preciziran

Ministarstvo odbrane dobilo je od Rosteha drugu seriju novih višenamenskih lovaca Su-35S za godinu dana, saopštila je pres služba državne korporacije.

- Fabrika za proizvodnju aviona J. A. Gagarina u Komsomoljsk-na-Amuru, koja je deo korporacije Rosteh, proizvela je i predala Ministarstvu odbrane Rusije ove godine drugu partiju novih multifunkcionalnih lovaca Su-35S - navodi se u saopštenju korporacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
. Su-35 je višenamenski lovac generacije 4++, što znači da je po svojim karakteristikama izuzetno blizu avionima pete generacije.

Predstavlja modernizaciju aviona Su-27. Radi se o dvomotornom avionu sa supermanevarskim karakteristikama. Dugačak je 21,95 metara, sa rasponom krila od 14,75 metara i maksimalnom brzinom 2.500 kilometara na čas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.