RUSKA VOJSKA DIGLA UZBUNU! Sprema se napad na čuvenu vojnu bazu, poslato upozorenje! (MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2022, 22:49

RUSKA VOJSKA DIGLA UZBUNU! Sprema se napad na čuvenu vojnu bazu, poslato upozorenje! (MAPA)

Rusi upozorili neprijatelja da se uzdrži od takvih akcija

Militanti Hajat Tahrir al Šama planiraju da izvedu napad na rusku bazu Hmejmim u Siriji, uz pomoć bespilotnih letelica i improvizovanih višecevnih raketnih sistema, izjavio je zamenik načelnika ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana u Arapskoj Republici general-major Oleg Jegorov.

- Prema informacijama koje poseduje Ruski centar za mirenje zaraćenih strana, militanti terorističke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << organizacije Hajat Tahrir al Šam planiraju da napadnu rusku vazduhoplovnu bazu Hmejmim, koristeći bespilotne letelice i improvizovane višecevne raketne bacače, produženog dometa - rekao je Jegorov na brifingu.

Dodaje se da su planirani napadi iz Ubina, Kafer-Dina, Kajkuna i Kbana, koji se nalaze u planinskom delu provincije Latakija na teritoriji zone deeskalacije Idliba.

Ruski centar za mirenje zaraćenih strana poziva komandante nelegalnih oružanih grupa da se uzdrže od provokacija i da krenu putem mirnog rešavanja situacije u područjima pod njihovom kontrolom.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.