RUSKA RATNA MAŠINERIJA JAČA IZ DANA U DAN: Šojgu obradovao trupe, povećana proizvodnja ključnog oružja

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2023, 11:23

RUSKA RATNA MAŠINERIJA JAČA IZ DANA U DAN: Šojgu obradovao trupe, povećana proizvodnja ključnog oružja

Šojgu je održao sastanak u štabu združene grupe ruskih snaga

Za združenu grupu ruskih snaga višestruko je povećana proizvodnja konvencionalnog i visoko preciznog oružja, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

o pitanjima snabdevanja vojske municijom, a takođe je saslušao izveštaje o aktuelnoj situaciji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ministar je istakao da je "utvrđen obim isporuka najtraženije municije i da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se preduzimaju neophodne mere za povećanje isporuka".

- Usled proširenja proizvodnih kapaciteta i povećanja produktivnosti rada višestruko je povećana proizvodnja za snabdevanje trupa. Reč je kako o konvencionalnim, tako i o visoko preciznim tipovima oružja. Sve to omogućava da se izvršavaju zadaci koje je postavio vrhovni komandant u skladu sa planom sprovođenja specijalne vojne operacije - rekao je Šojgu.

Kako se dodaje, tokom radnog sastanka razmotrena su pitanja daljeg povećanja snabdevanja ruskih grupacija municijom, uključujući poboljšanje efikasnosti logističkog sistema kako bi se vojska snabdela svime što je potrebno.

Šojgu je ranije proverio kako se odvija realizacija državnog odbrambenog naloga u preduzećima vojne industrije u moskovskom, kirovskom i čeljabinskom regionu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.