RUSKA KRSTARICA ISPALILA RAKETU VULKAN: Evo kako izgledaju manevri tihookeanske flote (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2021, 00:49

RUSKA KRSTARICA ISPALILA RAKETU "VULKAN": Evo kako izgledaju manevri tihookeanske flote (VIDEO)

Predvodnik ruske Tihookeanske flote, raketna krstarica „Varjag“ i nuklearna podmornica „Omsk“ tokom planiranih vojnih vežbi u Tihom okeanu uništili su mete krstarećim raketama, prenosi televizija „Zvezda“.

U okviru vežbi, gardijska raketna krstarica "Varjag" lansirala je krstareću raketu "Vulkan", a posada nuklearne podmornice-krstarice "Omsk" ispod vode lansirala je protivbrodsku krstareću raketu "Granit". Prema informacijama kontrole, obe rakete uspešno su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pogodile metu, koja se nalazila na udaljenosti od preko 450 kilometara.

Bezbednost tokom izvođenja vežbe i zatvaranje oblasti gde su lansirane rakete osiguravalo je 12 brodova i plovila Tihookeanske flote. Za kontrolisanje rezultata gađanja bili su zaduženi avioni pomorske avijacije i bespilotne letelice.

Raketa „Vulkan“ može da uništi metu na rastojanju od 550- do 700 kilometara (prema nekim podacima, u poboljšanoj verziji kompleksa do 1000 kilometara). Tokom leta rakete razvijaju brzinu od 2 do 2,5 maha. Deo puta do cilja savladavaju na velikoj visini, a na završnom delu se spuštaju do 15-20 metara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.