RUSIMA STIŽE OZBILJNO POJAČANJE: Radost u vazduhoplovnim snagama, sa ovim lovcima nema šale (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 07:31

RUSIMA STIŽE OZBILJNO POJAČANJE: Radost u vazduhoplovnim snagama, sa ovim lovcima nema šale (VIDEO)

Od velikog značaja za rusku avijaciju

"Ujedinjena korporacija za proizvodnju aviona" povećaće obim isporuka lovaca pete generacije Su-57 Vazduhoplovno-kosmičkim snagama Rusije u 2023. godini, izjavio je generalni direktor OAK Jurij Slusar, a objavljeno je na sajtu ruske Vlade.

Serijske isporuke Su-57 počele su 2022. godine. Krajem 2024. godine, VKS Rusije treba da dobiju 22 borbena aviona, dok će do 2028. godine njihov broj u ruskim snagama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << biti povećan na 76. avion Su-57 (ranije PAK FA) je ruski lovac pete generacije namenjen uništavanju svih vrsta vazdušnih, kopnenih i nadvodnih ciljeva.

Ima nadzvučnu krstareću brzinu, može da vrši manevre sa velikim preopterećenjima i opremljen je naprednom elektronikom. Prvi put je poleteo 2010. godine. Na sajtu Vlade takođe je objavljeno da su VKS Rusije dobile i novu partiju lovaca Su-35S.

U saopštenju se dodaje da su lovci doleteli na matični aerodrom, tehničke službe su izvršile prijem, a prošli su i fabrička testiranja. Svaki avion je bio testiran u vazduhu u različitim radnim režimima.

- Ruski proizvođači aviona proizveli su i predali Ministarstvu odbrane Rusije još jednu partiju novih aviona. Su-35S je jedan od najboljih operativno-taktičkih aviona na svetu, koji može da izvršava širok spektar zadataka i uživa zasluženi uspeh - izjavio je vicepremijer Rusije i ministar za industrijski razvoj i trgovinu Denis Manturov, a citira se u saopštenju Vlade.

Slusar je sa svoje strane istakao da je u toku proizvodnja nove partije ovih aviona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.